Werk en adviezen

Home Organisatie Monumentjes Toerisme Media Adviezen Links Contact

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 

Restaureren

De Stichting Kruisen en Kapellen heeft een goed uitgerust atelier waarin de vrijwilligers in staat zijn om uw religieus monument: beeld, corpus, kruishout of dergelijke te herstellen, te schilderen, te kopiŽren, weersbestendig te maken of anderszins.

Kunststof

De stichting kan voor u een bestaand beeld of corpus afgieten in kunststof, zodat het origineel veilig gesteld kan worden en beschermd is tegen weersinvloeden en vandalisme.

Wilt u graag advies of daadwerkelijk iets hersteld hebben, laat het ons dan weten. We helpen u op weg. Hebt u individuele vragen rondom een monumentje van devotie neem dan contact op met de stichting. Daar waar mogelijk zullen we u verder helpen.
De stichting heeft een lesbrief met illustraties ontwikkeld, die als handleiding voor het afgieten en restaureren van kruisbeelden kan dienen. Klik > hier < als u deze lesbrief wilt lezen.

Subsidie-informatie

U kunt bij de Stichting Kruisen en Kapellen terecht voor advies als u mogelijkheden zoekt voor subsidie of een tegemoetkoming voor het herstel van klein religieus erfgoed. Vooral in Limburg weet de stichting goed de weg.

Bijzondere projecten van afgelopen jaren

Glas in lood ramen. In 2014 en twee voorgaande jaren heeft de stichting de glas in lood ramen van het voormalig klooster Jerusalem volledig hersteld.
 

7 smarten van Rooyhof

Uit de oude kloostergang van voormalig klooster der Franciscanen zijn de 7 smarten van Maria uitgehaald. Deze 7-smarten zijn gekopieerd in kunststof en staan nu in de nieuw gebouwde kapelletjes in de binnentuin van Rooyhof.


Mariakapel Noordsingel

Aan de Noordsingel in Venray staat een volledig nieuwe moderne Mariakapel, gerealiseerd vanuit een kunstwerk van Eric van Maarschalkerwaard in het kader van Rock my Religion in 2007.Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray heeft dit "omgevormd" tot Mariakapel.
 

 

 

© 2017-2020 Stichting Kruisen en Kapellen Venray Alle rechten voorbehouden. K.v.K. 41.06.42.25 Banknummer NL 84 RABO 0153942878