Monumentjes

Home Organisatie Monumentjes Toerisme Media Adviezen Links Contact

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 

Venray heeft een groot aantal monumentjes van devotie. De stichting beheert een groot deel van de veertig (weg)kruisen, 29 kapellen waaronder ook muurkapellen en vijf speciale monumentjes. De stichting heeft geen kapellen en kruisen in bezit, ze zijn grotendeels van de gemeente Venray en van vele particulieren.

Ander klein religieus erfgoed zoals heiligenbeelden in de openbare ruimte, religieuze ensembles en Lourdesgrotten hebben de aandacht.

De stichting heeft van elk monumentje de informatie verzamelend en vastgelegd. Deze zijn op RooyNet te raadplegen. Door op onderstaande afbeelding te klikken, komt u in het overzicht terecht, waar u per adres de informatie kunt aanklikken.

>><<

Middels een powerpoint presentatie werd vaak de werkwijze van onze stichting uitgelegd. De verplaatsing St. Antoniuskapel an de Stationsweg Venray en omhoog brengen van de Mariakapel aan de Scheiweg in Leunen werd stapsgewijs uiteengezet. Klik > hier < om het document (pdf) te bekijken.

 

 

2017-2020 Stichting Kruisen en Kapellen Venray Alle rechten voorbehouden. K.v.K. 41.06.42.25 Banknummer NL 84 RABO 0153942878