Organisatie

Home Organisatie Monumentjes Toerisme Media Adviezen Links Contact

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 

De organisatie van Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray:
Doel en banknummer
Bestuur
Vrijwilligers
Atelier
Jaarverslagen
ANBI

Doel en banknummer

De doelstelling van de Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray is:
het bevorderen van de instandhouding van de veldkruisen en wegkapellen in de gemeente Venray en verder alles, dat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daarvoor kan helpen.

Het banknummer is NL 84 RABO0153942878

Bestuur

  Koos Swinkels

  Voorzitter

  Helma Michels

  Secretaris

  Wil Weijers

  Penningmeester

  Gerrit Kateman

  Vicevoorzitter

  Gerrit Boekholt

  Lid

  Herman Janssen

  Lid


Vrijwilligers
De werkzaamheden van Stichting Kruisen en Kapellen in de gemeente Venray worden uitsluitend door vrijwilligers verricht. Mocht u belangstelling hebben voor onze werkzaamheden, neem dan gerust contact met ons op. Onze vrijwilligers zijn:

  Jac Boom
  John Hellegers
  Twan Hellegers
  Henk Hoedemaekers
  Loet Kusters
  Martien Manders
  David Noten

  Sjef Versleyen


Atelier

Het onderkomen van de stichting is in het souterrain van de gymnastiekzaal aan de Pastoor van der Gaetstraat in Venray. De ingang is tegenover huisnummer 89. In dit souterrain heeft de stichting de beschikking over een vergaderruimte en een goed ingericht atelier. Deze atelierruimte neemt een belangrijke plaats in bij de uitvoering van de werkzaamheden. Op donderdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur zijn de vrijwilligers aan het werk

Wat wordt er zoal gedaan?:

Beelden en corpussen vanuit een bestaand (origineel) beeld kopiŽren in kunststof, schilderen en weerbestendig maken.
Kruishout maken naar originele voorbeeld of van tekening.
Beelden, corpussen en kruishout herstellen, ook voor derden. Het Wiel Oehlenfonds kan voor opdrachtgevers uit Limburg een gedeelte van de kosten voor zijn rekening nemen
Diverse werkzaamheden ten behoeve van de kruisen en kapellen.
Schilderen, schoffelen en schoonmaken van en bij de monumentjes van devotie in het veld.

Het onderhoud van de kapellen en kruisen in het veld is een probleem. U kunt bijspringen door lid te worden van de afdeling 3xS? 3xS staat voor Schoonmaken, Schoffelen, Schilderen. Daarmee is het buitenwerk kort samengevat. Je zou ook nog Snoeien of Stoffen kunnen bedenken, of Schuren, of Sponzen; ga zo maar door. De stichting hoopt dat een groepje vrijwilligers een paar keer per kwartaal bezig wil zijn om een aantal kapelletjes en kruisen bij te houden, zodat ze er weer prima bij staan. Vanzelfsprekend wordt voor een lijstje van de werkplekken gezorgd en voor materiaal en gereedschap.
Lijkt het u wel wat om bij te springen door dit soort werk te doen? Graag, u helpt ons echt. Mocht u belangstelling hebben voor onze werkzaamheden, neem dan gerust contact met ons op.


Jaarverslagen

De jaarverslagen en de financiŽle verslagen van 2017 tot en met 2019 van de stichting zijn online te lezen en te downloaden.

Jaarverslag 2019

Financieel verslag 2019

Jaarverslag 2018 Financieel jaarverslag 2018
Jaarverslag 2017 Financieel jaarverslag 2017


ANBI

De stichting staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling. Omdat zij ook een culturele instelling is, kunnen giften tot 125% op de aangifte in mindering worden gebracht.

 

© 2017-2020 Stichting Kruisen en Kapellen Venray Alle rechten voorbehouden. K.v.K. 41.06.42.25 Banknummer NL 84 RABO 0153942878